Wie ben ik?

 

img_communie

Geboren ben ik op 15 december 1949 in Simpelveld, in het huis dat mijn grootvader aan vaderszijde daar rond 1900 bouwde. Tot mijn vijfde levensjaar woonde ik ook in Simpelveld, waar ik ook nog een jaar naar de kleuterschool ging bij de “rijke” Zustertjes van het Arme Kindje Jezus.

In 1955 verhuisden wij naar het “Eikske”? een wijk in het toenmalige Schaesberg.

De St Michaelschool was de lagere school die ik aldaar bezocht. Tijdens mijn lagere school tijd was ik tevens misdienaar in de tijd van pastoor Miedema.

Ook was ik in die tijd lid van de welpen, een afdeling van de padvinderij. Wat betreft mijn muzikale bezigheden, kreeg ik blokfluit-les van Els Klinkenberg de dochter van een collega van mijn vader.

Na mijn lagere school bezocht ik de Petrus en Paulus Mulo aan de Schoolstraat  te Schaesberg, die onder leiding stond van de alom bekende “Meester Swagemakers”?.  Na het behalen van mijn diploma’s begon ik aan mijn avontuur aan de Autotechnische School te Apeldoorn. Helaas heb ik deze studie na twee jaar (door eigen toedoen) af moeten breken.

Toen was het werken geblazen. Ik solliciteerde bij de toenmalige Opeldealer Canton Reiss te Heerlen. Hier werd ik administratief medewerker voor de werkplaatsadministratie.

In de avonduren volgde en voltooide ik nog mijn middelbare schoolopleiding.

Bij Canton Reiss, het huidige Hekkert, heb ik diverse werkplaatsfuncties uitgeoefend. Zo heb ik behalve de Werkplaatsadministratie ook receptiewerk gedaan en ben een tijd werkzaam geweest als werkverdeler. Momenteel is mijn belangrijkste taak het afhandelen van garantiewerk. Hekkert b.v. is inmiddels uitgegroeid tot een grote dealer in Zuid Limburg met vijf vestigingen en drie automerken.

Op 25 juni 1976 huwde ik Hanny, een huwelijk waaruit mijn zoon Sander geboren is.
Na bijna 25 fijne jaren kwam in 2000 dan heel onverwacht, door toedoen van derden,  een einde aan een zeer mooi en gelukkig deel van mijn leven.

Op 27 juli 2010, de dag van mijn veertigjarig dienstjubileum had ik er mijn laatste werkdag en ben na het opnemen van mij resterende verlofdagen per 1 december met prepensioen gegaan.

De vele “vrije” tijd die ik nu heb kan ik dan ook volop besteden aan mijn hobby’s, zoals daar zijn, wandelen, fietsen, zingen en koken. Als lid van mannenkoor David hoop ik dit jaar (2013)  mijn 25 jarig lidmaatschap te vieren. Ook reizen doe ik graag, van stedenreizen kan ik enorm genieten, Dresden, Berlijn, Dublin, London, Parijs Barcelona, Rome etc. geweldig om te ontdekken. Rome bezoek ik in mei 2013 alweer voor de vierde keer. Je raakt er niet uitgekeken. Maar ook Nederland heeft zijn mooie plaatsen, wat te denken van Amsterdam, Den Bosch, Deventer, Zutphen, Gouda, Leiden en Delft om er maar een paar te noemen. Schitterende dagtochten.