Mannenkoor David

 

 

img_gouders
Onze dirigent Jan Gouders

 

pianiste
Pianiste Pavlina Heckmans-Ognianova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder enkele muziekstukken gezongen door ons koor:

“Christrose”

“Andachtsjodler”.

“Angelcek varuh moj”

 

Activiteiten van ons koor voor 2019:

1 december 10:00 uur Mis Terwinselen opening Kerstmarkt
1 december 16:00 uur Optreden Kerstwereld Rolduc
12 december 15:00 uur Kerstconcert Dr Ackenshuis Gulpen
 17 december  15:30 uur  Kerstconcert ‘t Brook Voerendaal
22 december  10:00 uur  Mis St Martinusparochie Welten
26 december 11:15 uur Stichtingsmis in St.Martinuskerk Spekholzerheide
     
     

 


Zonnewendeconcert
Karin Bloemen en de Kerkraadse mannenkoren
Uit de regioKlassiekAanvang: 20:00 uur

THEATER KERKRADERang 1:
€ 25,00
Het donkere, bourgondische geluid van de Kerkraadse mannenkoren gecombineerd met de kameleonachtige veelzijdigheid van Nederlands enige echte diva: ‘La Bloemen’.
 
Het idee:
Voor het eerst in de lange geschiedenis van de Kerkraadse mannenkoren treden ze gezamenlijk op. Niet als 3 afzonderlijke koren maar als één groot, massaal en overweldigend koor. We hebben het natuurlijk over het Chevremonts Mannenkoor 1912, het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en Mannenkoor David Spekholzerheide.
Laten we wat samen doen en dan iets volkomen nieuws! En wie anders dan Neerlands enige echte diva kan dit in goed banen leiden en is bovendien in staat om meer dan 100 mannen onder controle te houden. Karin Bloemen; het multi-talent uit Amsterdam. Gelouterd, geprezen en geëerd als zangeres, cabaretière en actrice. Veelvuldig in de prijzen gevallen en terecht benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
 
Het ‘verhaal’:
Het lokale mannenkoor druppelt binnen in de Wieetsjaf. Met de partituur onder de arm. Vanavond is immers de generale repetitie van het Zonnewendeconcert. Ook het speciaal hiervoor ingehuurde begeleidingscombo meldt zich.
Dan neemt het lot een ongelukkige wending. Door het verassende en kordate optreden van Karin Bloemen en de flexibiliteit van de koorleden wordt de repetitieavond alsnog een doorslaand succes. Gelukkig!
 
U hoort en ziet:
Mannenkoorzang van een nog niet eerder vertoonde intensiteit in een heel aparte setting. Een voorstelling voorbereid en ingestudeerd door de respectievelijke dirigenten Veron Jongstra, Wim Schepers en Jan Gouders. En natuurlijk Karin Bloemen; een van de meest veelzijdige artiesten van ons land, voorzien van een prachtige zangstem en een feilloos taalgevoel. Samengevoegd wordt dit een avond vol van verrassing, verbazing, passie en emotie. U hoort prachtige, overweldigende en gevoelig mooie muziek. Liederen die u ongetwijfeld  zult herkennen en u zullen uitnodigen om mee te doen. Beter nog: u moet zelfs met ons meedoen!
 
Kaartverkoop:

Start deze op vrijdag 8 februari om 11:00 uur.
Zowel voor leden als anderen geldt: maximaal 4 kaarten per persoon/ adres.