Kookavond 18 september 2012

 

Wine and spice … Nog niet zo eenvoudig

Deze keer was het aan mij de beurt om de wijnen voor onze september-kookavond te bezorgen. Samen met de wijndeskundige van Sligro in Heerlen heb ik aan de hand van de recepten een vijftal wijnen uitgezocht. Van twee wijnen was het vinden van informatie een kleinigheid, maar met name over de Argentijnse en de Australische wijnen was het vinden van Nederlandse informatie niet gemakkelijk, hetgeen het nodige vertaalwerk opleverde. Geen makkelijke klus met al die technische buitenlandse uitdrukkingen, een woordenboek hielp hierbij ook niet echt.

 

Foto impressie:
Klik op deze link om de foto’s te bekijken van de kookavond van 18 september.

Recepten:
Voorgerecht: Heerlijke kleine Tapas gerechten
Tussengerecht: Doradofilet in een knoflook roomsoep en mosselen.
Hoofdgerecht: Livar Ribroast met gegrilde ananas.  
Dessert:  Crème caramel.

 

One thought on “Kookavond 18 september 2012

  • September 20, 2012 at 8:49 pm
    Permalink

    Beste Wiel,

    De wijnen waren voortreffelijk, vooral die met bubbels 😉

    Gr,

    Raymond

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.