Kookavond 20 mei 2008

Sommellier,  een vak, een gok of…..

Vandaag was het dan zover, wat ik zo lang heb uitgesteld is er dan toch van gekomen. Ik zou en moest eens de inkoop van de wijnen doen voor onze kookclub. Ik moet bekennen dat ik met knikkende knieën onze voorzitter heb aangesproken over eerder gemaakte afspraken betreffende het “sommellier-schap”. Ik was dan ook niet verbaasd dat hij mij als eerste hierover aansprak, een “inkoppertje” zoals men dit pleegt te noemen. Ik had dus geen andere keus dan te aanvaarden. Met het recept in handen ben ik dan ook naar wijnhandel Berns in Heerlen gegaan en heb me laten adviseren over de bij ons menu te gebruiken wijnen, niet zonder eerst zelf wat vooronderzoek te hebben verricht.

Op bovenstaande foto ben ik nog even bezig met de voorbereiding van mijn uitleg over de gekozen wijn bij het hoofdgerecht. Ik kan, terugkijkend op deze avond, alleen maar constateren dat het best leuk en leerzaam was om te doen, en als de wijnen dan ook nog in de smaak vallen…….nou, wat mij betreft. Voor herhaling vatbaar!!.

Foto impressie:
Klik op deze link om de foto’s te bekijken van de kookavond van 20 mei 2008.

Recepten:
Amuse: Amuse van Asperge Muffins (gebruik deze link)
Voorgerecht: Kreeft met Ierse gerookte zalm, asperges en kaviaar
Hoofdgerecht: Lamsrugfilet omwikkeld met Tramizzini.
Dessert: Panna Cotta van kokos en witte chocolade

 

One thought on “Kookavond 20 mei 2008

 • May 20, 2008 at 11:19 pm
  Permalink

  Ha die Pa,

  Mooi om te horen, dat alles goed gegaan is en ook nog eens voor herhaling vatbaar is!

  Heeft het wijnvirus je nu ook te pakken. Mocht je nog wat interessante lectuur nodig hebben, ik heb nog genoeg in de kast staan. Mocht je een keer zin hebben om op cursus te gaan, dan kan zelfs dat geregeld worden 🙂

  Groeten en tot zaterdag, zet maar vast een lekkere klaar!

  Sander

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.