Kookavond 20 november 2007

Eigenwijze Limburgse streekgerechten.

Vandaag was het dan, zoals de titel al doet vermoeden, in ieder geval voor wat betreft het voorgerecht, een avond gericht op Limburgse streekgerechten. Het voorgerecht bestond uit diverse Limburgse specialiteiten zoals rommedoe, hoofdkaas en bloedworst of zoals men in het Limburgs zegt uit “Stinkkies, huitkies en poetes”.
Limburgse producten die in dit voorgerecht zeer goed tot hun recht kwamen maar zeer zeker ook goed te gebruiken zijn als hapje bij bijvoorbeeld een goed glas wijn.
Als hoofdgerecht was er “Een parade van lamshaasje in het groen”. Hetgeen zoals boven staande foto duidelijk laat zien met het nodige vuurwerk te paard ging.

Foto impressie:
Klik op deze link om de foto’s te bekijken van de kookavond van 20 november 2007.

Recepten:
Voorgerecht: Proeverij van Limburgse streekgerechten
Hoofdgerecht: Een parade van lamshaasjes in het groen
Dessert: Chocoladekroketten, mousse en frambozentoffees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.