Kookavond 8 mei 2007

Asperges, ongekende mogelijkheden !!

Het was weer een echt feest, onze kookavond. Als dessert stond er op het programma een “aspergebavarois met een aardbeiensaus”. Nu moet ik toegeven dat ik asperges een heerlijke groente vind, maar als toetje…..?

Gisteren was dus de asperges vertegenwoordigd in al de drie gerechten, zowel in het voor-, als ook in het hoofd- en zelfs in het nagerecht werd asperges verwerkt. Bij het nagerecht werd er dan een in Arcen vervaardigde “Aspergelikeur” geserveerd. Hetgeen een zeer mooie en smaakvolle combinatie opleverde. Ik kon het dan ook niet nalaten vandaag gelijk de Firma Hanos in Heerlen te bezoeken en een fles van deze overheerlijke likeur in te kopen.

Helaas was er gisteren ook een minder mooi bericht. We moesten helaas na afscheid nemen van Dhr. Peter Siemensma die om gezondsheidsredenen helaas zijn tienjarig lidmaatschap, waarin hij voor onze kookclub veel heeft betekend, niet kan continueren. Ook zijn zoon Hans, jarenlang penningmeester, en Jos Daniels hebben hun lidmaatschap opgezegd.

 Foto impressie:
Klik op deze link om de foto’s te bekijken van de kookavond van 8 mei 2007.

Recepten:
Voorgerecht: Asperges met gevulde gerookte zalm.
Hoofdgerecht: Canette de Magret
Dessert: Aspergebavarois met een aardbeiensaus

 

One thought on “Kookavond 8 mei 2007

 • May 10, 2007 at 9:43 am
  Permalink

  Klinkt weer erg goed. Dus dit weekend krijg ik een asperge-diner? Ik zal ze meenenem want midden in de stationshal van 030-centraal verkopen ze verse asperges :).

  Jammer dat deze heren afscheid nemen na zo’n lange tijd.

  Groetjes vanuit Amsterdam,

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.